Javas Évkönyv 2023

4 950 Ft

A 2023-as Javas Évkönyv – mely naptárként is funkcionál -, egy valódi életvezetési tanácsadó. Komplex, és széleskörű. Összegző információs rész található arról, hogy az adott állatövi jegynek mi a szimbolikája, az életkori analógiája, s a kozmikus, évköri és természeti helyzetéből fakadóan milyen feladatok, lehetőségek állnak előttünk. Melyek a csillagjegyhez tartozó testtájak, szervek? Milyen gyógynövények mikor gyűjthetők?

Valaha az évet a Nap járása alapján négyfelé osztották. Az év hónapokra osztása is a kozmikus erőkhöz igazodott, amit eredetileg a Napnak az Állatöv következő jegyébe lépése jelzett. A Javas évkönyv ezért nem a hónapok utóbbi időben megszokott rendje szerint teszi követhetővé az idő alakulását, hanem az asztrológiai jegyeket veszi alapul. Az év kezdete is a Nap „életéhez” igazodik, ezért a Nap, a fény születése jelzi – a hajdani szoláris alapú naptárakhoz igazodva – az év kezdetét.

A névnapoknál feltüntettük – fekete betűkkel – a ma általános szokás szerinti neveket, mellettük pirossal jelennek meg ősi neveink a magyar, hun, török népek hagyományaiból.

Elfogyott

Kategória:

Javaslap.hu

A Javas Hagyományőrző Kör
online magazinja

Kosár

Szerkesztőség

E-mail: kapcsolat@javaslap.hu

Telefon: +36309250269

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a boltba