Hajdu Ráfis Gábor: Hit és gyógyulás

3 790 Ft

Testünk-lelkünk egészsége és a betegségek mindannyiunk számára fontos témát képeznek, hasonlóképpen a világról alkotott elképzelésünk, a hitvallásunk és identitásunk. De vajon hogyan függnek össze az – első látásra – eltérőnek tűnő fogalmak?
Mi a szerepe a hitnek a gyógyulásban?
Mi a kapcsolat a vallás és az orvoslás között? Lehet-e kapcsolat ezek közt?
Mit jelent a betegség, mit jelentett régen?
Mi az orvoslás és a gyógyítás?
Mi az, ami különbség és azonosság e két szó jelentése között, a ma és a múlt tekintetében?
Legfőképpen pedig: mi dolga ezzel a jelen emberének?
A könyv a történelem folyamán alakuló kultúrák és szellemi áramlatok vizsgálatával veti górcső alá az orvostudomány és a hit kettéválását, évezredeken átívelő alakulását. Ennek ismerete, értése választ adhat a fenti kérdésekre. Elindíthatja az embert egy olyan úton, mely a világot egy új perspektívában tárja a kereső elé.
Idézet a könyvből:
„Korunk emberiségének egyre inkább központi problémájává válik az egészségi állapota. Ma, 2017-ben a világ országainak éves költségvetésében mind nagyobb hányadot emészt fel az egészségügyi kiadásokra fordított rész. Egyre korszerűbb kórházak, egyre drágább gyógyszerek, komputeres gépcsodák és létszámában, képzettségében is egyre növekvő egészségügyi apparátus várja a gyógyulást keresőket. Az emberiség mindenkori javaiból arányaiban még megközelítőleg sem fordított soha annyit a betegségekkel való küzdelemre, mint napjainkban. Mindezek és az átlagéletkor növekedése ellenére a fejlett ipari országok és a világ egészségügyi állapota meglehetősen lesújtó képet mutat.
Hogyan lehetséges ez?
Hiszen a mai ember mindent megpróbál, hogy elkerülje a betegségeket. De vajon helyes úton jár-e, amikor a gyógyulását egyre inkább pusztán fizikai, kémiai változásokat előidéző beavatkozásokra, gyógyszerekre alapozza?
Gyógyulhatunk-e anélkül, hogy megvizsgálnánk a kérdést – mi a betegség egyáltalán? És mit is jelent – egészségesnek lenni?
Léphetünk-e bármerre anélkül, hogy elgondolkozzunk e kérdéseken?”

Kategória:

Javaslap.hu

A Javas Hagyományőrző Kör
online magazinja

Kosár

Szerkesztőség

E-mail: kapcsolat@javaslap.hu

Telefon: +36309250269

0
    0
    Kosarad
    A kosarad üresVisszatérés a boltba