Néhány gondolat a heti asztrológiai előrejelzéshez:

A heti előrejelzésekben leírtak, természetesen minden Kedves Olvasónak egy jelenlegi energetikai állapotot vetít előre, amely mindannyiunk életében valahogyan visszatükröződik, a saját belső dinamikánkhoz viszonyítva. Az asztrológiai előrejelzéseket, a JAVASLAP című, negyedévente megjelenő kiadványunkban bővebben taglaljuk, kiváló cikkekkel fűszerezve. Hamarosan megjelenik lapunk 163. kiadása, amely a Nyári Napfordulótól, az Őszi Nap – Éj egyenlőségig vetíti előre a bolygó szimbólumok segítségével az időszak dinamikáját. Lapunk előfizethető, a www.javas.hu honlapunkon.

JÚNIUS 15-21.

Ezen a héten is jól tesszük, ha igyekszünk a Nappal ébredni, hiszen ezzel analógiában napunkat az idő minőségével összhangban vezethetjük. Reggel fogyasszunk hét korty meleg vizet, így a gyomorban lerakódó savas hurutot könnyedén eltávolíthatjuk. Hetünket még a háttérben átszövi, az elmúlt időszak feszültségének múló foszlánya. A Halak Naptunusz – Mársz együttállásának múló kvadrátja az Ikrek Napra, lehetőséget kínál a mai kor emberének egyik legnagyobb kihívására, az összeszedettség felülvizsgálatára. Amennyiben az orrnyíláson beáramló lélegzet figyelésének gyakorlatával elménk pörgését elcsendesítjük, úgy kiváló belátásokra juthatunk, életünk menetével kapcsolatosan. Általában, amikor harmonikus életszakaszban vagyunk, akkor kevésbé jut eszünkbe, hogy befelé fordulással, önmegfigyeléssel kapcsolatos gyakorlatokat végezzünk, így általában véve ilyen élethelyzetekben kifelé fordulva, a világi örömöket tapasztalva éljük életünket. Amikor életünk egy feszültebb életszakaszhoz érkezik, akkor lelkületünk kiutat keresve, kutakodni kezd, a szellemi irányzatok felé. Abban az esetben viszont, ha ráérzünk a figyelem és befelé fordító gyakorlatok szükségességére, és folyamatos rendszerességgel végezzük ezen gyakorlatokat, akkor tudatunk hozzá edződik az önfigyelés szükségességéhez.

Hetünk további részében kiváló lehetőségeink nyílnak formateremtő és struktúra átalakító képességeink kibontakoztatására, amelyhez a Halakban haladó Mársz (akaratiságunk jelölője), és a Bakban lévő Plútó fél-harmonikus fényszöge szolgáltatja a tetterőt. Aktivitásunkat temperálhatjuk, Bazsalikom és kakukkfű forrázatával, amely növények jó kedélyünket, és a hozzá szükséges emésztési tüzet biztosítják. Szombaton (Június 20-án) nem sokkal éjfél előtt ünnepelhetjük a Nyári Napfordulót, a Nap átlépését, a Rák zodiákusba. Hajnalban hazatér a Hold is, így Vasárnap reggel köszönthetjük a Rák havának újholdját is. Ebben az időszakban igen fontos lesz a család szerepe életünkben, így kiemelten figyeljünk hozzánk forduló szeretteinkre. Gyakorolhatjuk a gondoskodás erényét. Gondoljuk át, hogy teliholdig – a Hold növekedésével szinkronban -, mit szeretnénk életünkben megnövelni.